Effektiv markedsføring trenger ikke å være komplisert – det enkle er ofte det beste

Å jobbe med markedsføring er helt avgjørende innenfor nesten alle bransjer, men samtidig trenger det ikke å være komplisert å lage en helt grunnleggende markedsføringsstrategi. Mange helt enkle grep, som Google-annonser, vanlige skilt, plakater og en enkel krittavle kan være svært effektive for små og mellomstore bedrifter.

Hva er målet ditt med markedsføringen?

Å velge mål som kan talfestes og følges opp er svært viktig. Det kan for eksempel handle om hvor mange som kjenner til virksomheten din, hvor mange nye kunder du får eller utvikling i omsetning. Disse eksemplene henger selvfølgelig også tett sammen, og for vinstdrivende virksomheter er det til syvende og sist overskuddet som teller.

Det er viktig å ha det i bakhodet, og se på hvordan det går en rød tråd gjennom ulike markedsføringstiltak. Google-annonser kan skape kjennskap, plakater ute i gaten kan fange kundes oppmerksomhet, og en flott krittavle med meny og priser inne i en kafe kan drive salg.

Bruk budsjettet ditt der du får mest mulig for pengene

Små og mellomstore bedrifter har som oftest begrensede ressurser som kan brukes på markedsføring. Da er det viktig å bruke budsjettet der man får mest verdi for pengene. Annonsering på nett er mer eller mindre obligatorisk i 2024, men det er viktig å begrense seg til et publikum som er relevant. Annonsering i både søkemotorer og sosiale medier kan skreddersys til helt konkrete grupper, basert på både geografi og andre faktorer.

Små og mellomstore bedrifter vil også ofte ha en lokal tilstedeværelse, og da er det viktig ikke å glemme den fysiske markedsføringen og profileringen på både bygg og biler. I tillegg kan lokal sponsing av for eksempel idrettslag og andre lokale organisasjoner være et effektivt virkemiddel. Det trenger ikke å være mer komplisert enn det å drive med effektiv markedsføring, og det enkle er ofte det beste også på dette området.